Artikel från Karolinska Institutet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

26 januari 2004

Handbok i ämnet kommunikationsteknik för forskarvärlden

Improving Medical Communication: fat chance or slim hopeav professor Stephan Rössner

En viktig upptäckt kan gömmas i en tråkig framställning. Och en ointressant eller oviktig iakttagelse kan blåsas upp till något betydelsefullt.

Professor Stephan Rössner, Karolinska Institutet, har skrivit en handbok i ämnet kommunikationsteknik i forskarvärlden.

Forskare åker världen över för att dela med sig av sin forskning och vinna insikt i sina kollegors arbete. Varje minut av en internationell kongress är värd tusentals dollar och när kommunikationen inte fungerar kan det aldrig kännas meningsfullt. Dessbättre kan de flesta kommunikationsproblem lösas med träning och rätt inställning.

Boken är full av praktiska råd och tips om såväl föreläsningar, som paneldebatter och konferenser. Både nybörjare och mer erfarna kongressfarare har nytta av de kunskaper Stephan Rössner delar med sig av. Boken är illustrerad av Lars Agélii.

Professor Stephan Rössner är en talare och arrangör med mångårig erfarenhet. Han har arbetat med utbildningsfrågor under merparten av sin akademiska gärning vid Karolinska Institutet. Som redaktör i Svenska Läkaresällskapet under 21 år har han lett otaliga presskonferenser samt anordnat dussintals seminarier och kongresser. Som forskare – med snart 500 vetenskapliga artiklar bakom sig – har han rest världen över och sett exempel på både bra och dålig kommunikationsteknik i forskarsamhället.

Improving Medical Communication utkom den 12 januari 2004
Beställningar kan göras på http://kup.ki.se/

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera