Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 december 2003

Ny professor i analytisk organiska miljökemi

Michael McLachlan är ny profesor i analytisk organisk miljökemi och verksam vid Institutet för tillämpad miljöforskning, ITM.


Han studerar källor till organiska föroreningar och vad som händer med föroreningarna i miljön. Hans intressen omfattar transporten av kemikalier mellan atmosfären och marina, såväl som terrestra ekosystem, till exempel skogar och åkrar. Han är även intresserad av bioackumulationen av föroreningar genom näringsväven till människa, och cirkulationen av kemikalierester i den marina miljön. Förutom att utveckla och tillämpa nya provtagnings- och analysmetoder, gillar han såväl fältexperiment som matematisk modellering.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera