Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

27 november 2003

Anders Sundström ny styrelseordförande vid Luleå tekniska universitet

I dag utser regeringen Anders Sundström till ny ordförande i Luleå tekniska universitets styrelse. Han tillträder den 1 januari 2004 och efterträder Kerstin Fredga som lämnar posten efter sex år.- Spännande val, kommenterar rektor Ingegerd Palmér.- Jag är stolt, men visst har jag lite fjärilar i magen, säger Anders Sundström.

Anders Sundström, före detta kommunalråd i Piteå, näringsminister och nu senast socialdemokratiskt “vallokomotiv” inför EMU-valet, utses i dag till ny ordförande för Luleå tekniska universitets styrelse.
Utnämningen är på sex år och regeringsbeslutet mottas med spänning och nyfikenhet av bland andra rektor Ingegerd Palmér.
– Självklart känns det spännande, förutom att Anders Sundström har goda kontakter med den socialdemokratiska regeringen har han också ett brett kontaktnät inom näringslivet, något som är extra viktigt för ett universitet som vårt, säger Ingegerd Palmér.
– Dessutom har Anders Sundström aldrig gjort någon hemlighet av att han anser att universitetet är en av de viktigaste resurserna i vår region.

Anders Sundström själv säger att han tänkte till “rätt ordentligt” innan han sa ja till erbjudandet.
– Är man norrbottning som jag och vet vilken betydelse universitetet har för regionen tror jag det är rätt naturligt att man tänker efter innan man accepterar en sådan utnämning. Luleå tekniska universitet är ju länets och regionens viktigaste företag och visst funderade jag över om jag är tillräckligt “duktig” och har tillräcklig erfarenhet för att fungera bra som styrelseordförande.

Efter att ha diskuterat med bland andra rektor Ingegerd Palmér och ett antal styrelseordföranden vid andra universitet bestämde sig Anders Sundström för att acceptera utnämningen.
– Jag är självfallet stolt över erbjudandet, men visst har jag lite fjärilar i magen också.

Anders Sundström sitter i socialdemokraternas partistyrelse och ingår i dess verkställande utskott. Han är också styrelseledamot i Boliden och Föreningssparbanken.

Upplysningar: Anders Sundström, tel. 070-589 19 11 eller pressansvarig Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22 eller lena.edenbrink@adm.luth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera