Artikel från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

7 november 2003

Hästakuten öppnar på kvällar igen

Efter att ha varit stängd under nästan ett år öppnar stordjurskliniken, “hästakuten”, igen den 10 november. Detta innebär att akut sjuka hästar, efter remiss från veterinär, åter kan tas emot efter kontorstid på kvällar och helger fram till kl 22.00. Den höjda beredskapen betyder också att redan inneliggande hästar, med sjukdomar och skador som kräver övervakning eller behandling även nattetid och helger, kan vårdas vid kliniken vid SLU Uppsala.

– Det är med stor tillfredställelse som vi kan ta emot akut- och intensivvårdskrävande fall igen. Vi har en hög kompetens inom dessa områden och är glada för att vi kan erbjuda vård igen vid en av landets bästa hästkliniker, säger Björn Ekesten, prefekt vid institutionen för kirurgi och medicin, stordjur.

– Det kommer att finnas såväl medicin- som kirurgveterinärer i beredskap även på kvällar och helger för att kunna ge bästa vård och undervisning. För studenternas del innebär det, att de får undervisning i hur man tar hand om akut sjuka och intensivvårdskrävande patienter, samtidigt som de kommer att få ta ett större ansvar vid kliniken vid normal belastning. Men det kommer alltid att finnas fullt utbildad personal på plats vid behov, säger klinikchefen Karin Roethlisberger-Holm.

Öppettider
Kliniken kommer att vara öppen vardagar kl 08.00-16.00 för tidsbokade patienter och akutfall. När det gäller akutfall så tar kliniken emot dem efter remiss från veterinär även kl 16.00-22.00 på vardagar och kl 08.00-22.00 på helger. Telefonnumret är 018-67 29 50 både dag- och kvällstid.

Ett informationsmöte med remitterande veterinärer kommer att hållas den 12 november.

Kontaktinformation
För ytterligare information
Prefekt och docent Björn Ekesten, tel 018-67 13 68
Klinikchef Karin Roethlisberger-Holm, tel 018-67 29 28
Professor John Pringle, 018-67 1474

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera