Artikel från Umeå universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

20 oktober 2003

Årshögtid vid Umeå universitet

Lördag den 8 november äger Umeå universitets årshögtid rum. Då promoveras hedersdoktorer, nya professorer installeras och pristagare belönas.

Ceremonin startar klockan 17.00 i Aula Nordica och beräknas vara färdig vid 19-tiden. I direkt anslutning följer en bankett i restaurang Universum.

Under torsdag, fredag och lördag samma vecka håller årets hedersdoktorer, pristagare och professorer var sin högtidsföreläsning. Allmänhet och media är välkomna till samtliga föreläsningar. Varje föreläsning är omkring 25 minuter.

Fredag den 7:e hålls en förövning inför ceremonin i Aula Nordica mellan klockan 09.00 – 11.00. Media är välkomna att närvara.

Program och festskrift finns på:
http://www.umu.se/infoenheten/promotion/arshogtid.html

Samtliga hedersdoktorer, professorer och pristagare presenteras i festskiften. Alla texter och bilder är fria för nedladdning och publicering.

Klockan 13.00 torsdag den 6 november inviger överbibliotekarie Lars-Åke Idahl universitetsbibliotekets utställning om 2003 års hedersdoktorer, nya professorer och pristagare. Hedersdoktor Lars Pirak talar.

Lars Pirak, som är en av de nio hedersdoktorer som installeras under årshögtiden, är också aktuell med en utställning på BildMuseet. Den 9 november – 25 januari 2004 arrangerar BildMuseet en separatutställning med konstnären som har sina rötter i den samiska bildkulturen.

Kontaktinformation
För mer information kontakta:
Gunvor Larsson, ceremonimästare
090-786 77 76
070-593 70 89
E-post: gunvor.larsson@adm.umu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera