Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

17 oktober 2003

Programvaruforskningens vecka

LUCAS-dagen på måndag, 20 oktober, är bara en i raden av aktiviter nästa vecka kring programvaruforskning på LTH.

På onsdag den 22/10 har det svenska kravhanteringsnätverket SiREN, som leds av dr. Björn Regnell, ett arbetsmöte på LTH kring forskningsfronten inom kravhantering. Mer oformation finns på http://www.siren.lth.se/
På torsdag-fredag 23-24/10 arrangeras den nationella Software Engineering-konferensen SERPS, där professor Per Runesson är “general chair” och dr Martin Höst är “program chair”. Mer information på http://serg.telecom.lth.se/serps/.
LUCAS-dagen är ett tillfälle då forskare i programvarubranschen presenterar sig (i E-.huset) för framför allt företrädare för industrin. Kl 13-17 pågår seminarier om industriell IT, testdriven programtuveckling, realtidskommunikation och mycket annat. 17-19 hålls en demo-mässa där akuella projekt visas upp tillsammans med bl a hela robotlaboratoriet. Representanter för media är givetvis välkomna vid alla dessa evenemang.

Kontaktinformation
Frågor om LUCAS-dagen besvaras av Jonas Wisbrant, tel: 046-222 34 83, mobil: 070-998 90 02, epost: Jonas.Wisbrant@cs.lth.se
Frågor om SiREN besvaras av universitetslektor Björn Regnell, tel: 046-222 90 09 mobil: 0702-72 90 09, epost: Bjorn.Regnell@telecom.lth.se
Frågor om SERPS besvaras av professor Per Runesson, tel: 046-222 93 25, mobil: 070-515 93 25, Per.Runeson@telecom.lth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera