Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

28 augusti 2003

Inbjudan pressfrukost: Onsdag 3 sep kl 09.00Programsläpp Populärare vetenskap

Populärvetenskap är ett huvudtema vid årets Bok & Bibliotek. Tillsammans med Bok & Bibliotek står Vetenskapsrådet, UR och Lär för livet/Läsrörelsen i samarbete med lärosäten, akademier, stiftelser, museer, myndigheter, organisationer, bokförlag m fl för det populärvetenskapliga temat. Redan nu ges möjlighet att vid en pressfrukost ta del av och orientera sig i det omfångsrika programmet och träffa nyckelpersoner bakom satsningen och några av de medverkande.

Över tvåhundra medverkande kommer att delta i mer än hundra programpunkter. De populärvetenskapliga ämnena på mässan varierar med allt från klimatförändringar, filosofi och okända nervsystem, till morbidturism, svenska lögner och tystlåtna flickor. Ett sextiotal seminarier, ett centralt Forskartorg med ett fullmatat scenprogram och en specialbokhandel för populärvetenskap är exempel på aktiviteter.

Tid & plats
Onsdag 3 september kl. 09.00
Hos UR, Pedagogiskt forum, adress: Tulegatan 7 (Närmaste t-bana Rådmansgatan)

Medverkande
– Christina Björk, vd UR
– Anna Falck, vd Bok & Bibliotek
– Elisabet Reslegård, kampanjledare Lär för livet/Läsrörelsen
– Bengt Westerberg, ordförande i Vetenskapsrådet och hedersordförande i Föreningen Läsrörelsen
– Lena Wollin, informationschef Vetenskapsrådet

Mona Holmfors, projektledare för satsningen, presenterar programinnehållet och ger smakprov med bl a:
– Jan Hjärpe, professor i islamologi, Lunds universitet
– Annika de Ruvo, hedersdoktor Chalmers och upphovskvinna till tv-programmet “Hjärnkontoret”
– Tom Tits Experiment

ANMÄLAN: Senast måndag 1 sep till Kajsa.Eriksson@vr.se / 08-546 44 216 / 0733-66 62 16

Kontaktinformation
För mer information, kontakta:
Stina Balkfors, pressekreterare Lär för livet/Läsrörelsen
stina.balkfors@lasrorelsen.nu / 08-462 95 46 / 0708-737 557

Kajsa Eriksson, presschef Vetenskapsrådet
Kajsa.Eriksson@vr.se / 08-546 44 216 / 0733-66 62 16

Eva Thulin, Marknadsavdelningen UR
eth@ur.se / 070-608 87 62

* * *
Vetenskapsrådet
Vetenskapsrådet är en statlig myndighet under Utbildningsdepartementet och har ett nationellt ansvar för att utveckla svensk grundforskning och forskningsinformation. Målet är att Sverige ska vara en ledande forskningsnation. Vetenskapsrådet har tre huvuduppgifter: forskningsfinansiering, forskningspolitiska frågor och forskningsinformation. I Vetenskapsrådet ingår ämnesråden för humaniora och samhällsvetenskap, medicin, naturvetenskap och teknikvetenskap samt kommittén för utbildningsvetenskap. Läs mer på www.vr.se

UR
UR är ett självständigt public servicebolag vars uppgift är att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. Verksamheten omfattar program för förskola, ungdomsskola, högskola och vuxenutbildning, inklusive folkbildning. UR producerar också program riktade till funktionshindrade och till etniska och språkliga minoriteter. UR:s program sänds i SVT:s och SR:s alla kanaler. Läs mer på www.ur.se

Lär för livet/Läsrörelsen
Den landsomfattande kampanjen Lär för livet är den ideella föreningen Läsrörelsens andra kampanj. Den handlar om lusten till lärande i ett livslångt perspektiv, där skola, folkbildning, populärvetenskap, media, kultur, forskning och andra kanaler är medel att arbeta med. Kampanjen invigdes på Bok & Bibliotek 2002 och pågår under drygt två år. Läs mer på www.larforlivet.nu

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera