Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

13 juni 2003

Drygt 600 studenter sökte förberedande matematikkurs på LTH

Drygt 600 studenter, de flesta blivande LTH-studenter men även andra från hela landet, har sökt en helt ny, webbaserad matematikkurs på 5 poäng. Den startade igår med en kursträff för dem som ville se sina lärare i verkligheten.

– Det är mycket glädjande att vi fått så god respons på detta initiativ som vi genomför i samarbete med två matematiker från Stockholms universitet. Jag tror att sådana överbryggande distanskurser kommit för att stanna. De passar dagens ungdom – vi behöver bara lära oss med om nätpedagogik, säger LTH:s vicerektor Per Warfvinge.
Det handlar om en kurs som repeterar hela gymnasieskolans alla matematikkurser men också ger en brygga för dem som vill studera på högskolenivå. Det är också studenter med mycket varierande bakgrund som sökt och ska lära kursern. Kursen är studie-medelsberättigande och ger möjlighet till examination via nätet. Det ingår också kursträffar och inlämningsuppgifter.
– Tonvikten ligger inte på att träna matematik utan på att ge en fördjupad förståelse, förklarar Per Warfvinge.

Mer information finns på www.math.su.se/forb/lund/

Kontaktinformation
Kommentarer av vice rektor Per Warfvinge kan fås via tel: 222 36 26 , Mobil: 0708-76 36 26, epost: Per.Warfvinge@chemeng.lth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera