Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 maj 2003

1100 ansökningar till Formas

6 maj gick ansökningstiden ut för Formas stora allmänna utlysning av forskningsmedel. Sammanlagt ska ungefär 100 miljoner delas ut till kvalificerade nya forskningsprojekt inom Formas verksamhetsområden miljö, areella näringar och samhällsbyggande. I år har det kommit in drygt 1100 ansökningar, vilket är ungefär lika mycket som förra året.

– Det är glädjande att ansökningstrycket är fortsatt högt och att många forskare är intresserade av att forska inom våra ansvarsområden. Samtidigt är det oroande att vår budget inte räcker till och att många ansökningar trots hög kvalitet riskerar att bli utan medel, säger Formas huvudsekreterare Lisa Sennerby Forsse. Därför är det är angeläget att regeringen framgent satsar mer pengar på forskning.

Förra året skickade 1158 forskare in bidragsansökningar. Ansökningar som handlar om inre och yttre byggnadsmiljö har minskat jämfört med förra året, medan ansökningar som berör växter, djur och veterinärmedicin har blivit fler.

Arbetet med att bedöma ansökningarna kommer att vara klart i höst. Under november tas beslut om vilka forskare och projekt som får pengar.

Kontaktinformation
Mer information
Lisa Sennerby Forsse, huvudsekreterare, 08-775 4058, lisa.sennerby.forsse@formas.se

Anneli Megner, pressansvarig Formas, 08-7754009, 073-6423288, anneli.megner@formas.se

www.formas.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera