Artikel från Mittuniversitetet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

24 februari 2003

Unik magisterutbildning i elektronikkonstruktion

Hösten 2002 startade en helt unik magisterutbildning i elektronikkonstruktion vid Mitthögskolan, Campus Sundsvall. Här har man helt lämnat den klassiska lärare-studentrollen. – Istället är studenten medarbetare till forskare. Uppgifterna blir meningsfulla på ett helt annat sätt än tidigare eftersom studenterna löser riktiga problem, säger Mattias O´Nils, docent vid Avdelningen för elektronikkonstruktion på Mitthögskolan.

Magisterpåbyggnadsutbildningen med den nya studieformen omfattar 60 poäng och den första årskullen med ett tjugotal studenter startar i vår sina examensarbeten.
– Varje student har en egen arbetsplats och fri tillgång till forskningsresurser som renrum och superdator. Arbetsformen är engagerande för både lärare/forskare och studenterna, konstaterar Mattias O´Nils.
Varje kurs genomförs i nära samarbete mellan studenter och lärare. Deltagarna har till exempel kunna välja om de ska ha en bred eller specialiserad utbildning.
Temat under våren är smarta kameror, där teoridelar inom digital och analog konstruktion samt programmering av inbyggda system sammankopplas genom ett större projekt inriktat mot smarta digitala kameror.
– Kameramodulen specialiseras mot ett applikationsområde, till exempel maskinseende eller övervakning, beroende på varje projekts inriktning, avslutar Mattias O´Nils.

Kontaktinformation
För mer information:

Professor Hans-Erik Nilsson, Mitthögskolan 060-148739, 070-2323808,
hans-erik.nilsson@mh.se

Docent Mattias O’Nils 060-148780, 070-6957668,
mattias.onils@mh.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera