Artikel från Högskolan Väst

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

26 september 2002

HTU:s första hederspristagare utsedd

Bengt-Olof Elfström, forskningschef vid Volvo Aero Corporation i Trollhättan, har utsetts till hederspristagare vid Högskolan i Trollhättan/Uddevalla. Det är första gången HTU delar ut ett hederspris till en enskild person som väsentligt har bidragit till HTU:s utveckling. Priset – en graverad nål med tillhörande diplom – kommer att delas ut vid HTU:s första akademiska högtid den 25 oktober 2002.

Bengt-Olof Elfström har utsetts till hederspristagare av högskolans rektorsråd, på grundval av de nomineringar som personal och studenter inkommit med. HTU:s motivering till att Bengt-Olof Elfström tilldelas priset lyder:

“Bengt-Olof Elfström har i sin roll som forskningschef vid Volvo Aero Corporation visat ett starkt intresse och engagemang för Högskolans i Trollhättan/Uddevalla utveckling. Detta engagemang har rört såväl forskning som grundutbildning och Högskolans kontakter med det omgivande samhället, bland annat genom initiativ till uppbyggnaden av en teknikpark.
Bengt-Olof har tydliggjort vilka unika möjligheter som finns genom att kombinera verksamheten inom områdena mediaindustri, verkstadsindustri, hälsoområdet och arbetsintegrerat lärande – ett guldägg för HTU. Genom sin drivkraft har han haft en viktig roll i uppbyggnaden av nätverk mellan dessa områden.
Han har varit en viktig länk för HTU gentemot nationella forskningsfinansiärer, och har stött Högskolan i dessa kontakter.”

Rektor och professorer installeras 25 oktober

Den 25 oktober är det som nämnts ovan dags för HTU:s första akademiska högtid. Under en högtidlig ceremoni installeras då rektor Lars Ekedahl i sitt ämbete av universitetskansler Sigbrit Franke. Lars Ekedahl kommer i sin tur att installera tre professorer i dessas ämbeten.

Utförligare inbjudan och information kring akademisk högtid vid HTU, samt de tre professorerna kommer under oktober.

Kontaktinformation
För mer information kontakta:
Forskningschef Bengt-Olof Elfström, Volvo Aero Corporation, tel 0520-941 04, bengt-olof.elfstrom@volvo.com

Frågor om HTU:s akademiska högtid besvaras av informationschef Lena Lindhé, tel: 0520-47 51 04, 0733-97 51 04, lena.lindhe@htu.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera