Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

24 september 2002

Halv miljon att vinna för goda affärsidéer

För första gången i Norrbotten, och för övrigt hela Norrland, arrangeras en tävling i att ta fram en affärsplan. Tävlingen är öppen för alla, och den som vinner kammar hem 220.000 kronor. Den totala prissumman uppgår till 550.000 kronor.

Det är den ideella föreningen Venture Cup Nord — med medlemmarna Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Mitthögskolan och McKinsey & Co — som står som arrangör. Tävlingen är upplagd i tre steg, där deltagaren utvecklar sin idé från en affärsidé till marknadsplan och vidare till en komplett affärsplan.

I steg 1 ska deltagaren lämna in en beskrivning av sin affärsidé och dess marknad på två sidor. Denna korta beskrivning ska i steg 2 utvecklas till en marknadsplan, och i det tredje och sista steget tävlar deltagaren med en fullständig affärsplan där genomförande och finansiering av affärsidén är viktig.

Tävlingen är öppen för alla och ingen utslagning sker mellan stegen. Varje steg avslutas med en stor prisutdelning. I steg 1 belönas tio bidrag med 5.000 kronor vardera, i steg 2 belönas tio bidrag med 15.000 kronor vardera och i steg 3 belönas första pristagaren med 200.000 kr, andra pristagaren med 100.000 kr och tredjepristagaren med 50 000 kr. Totalt delar deltagarna på 550.000 kr i prispengar. I Venture Cup får deltagarna även kostnadsfritt tillgång till utbildning, inspiration, handledning samt tillgång till ett värdefullt nätverk.

Motsvarande tävlingar har tidigare hållits i övriga landet, men nu är det Venture Cup Nords tur. Området omfattar praktiskt taget hela Norrland, och studenter och universitetsanställda brukar dominera bland de tävlande, men vem som helst får delta.

Torsdag 26 september kl 18.00-20.00 sker kick-off och invigning av tävlingen på Teknikens Hus på universitetsområdet i Luleå.

I september börjar första omgången av Venture Cup Nord och denna pågår till maj 2003. Tävlingen startar med kick-off där det bjuds på mat och mingel. På denna kick-off finns möjlighet att lyssna till och knyta kontakter med entreprenörer och andra näringslivsaktörer. Pressen är också välkommen.

Vad är Venture Cup Nord?

Venture Cup Nord är en ideell förening med syfte att främja entreprenörskap och hjälpa studenter, forskare och anställda vid högskolor i norrland att gå från idé till företag. Venture Cup driver en affärsplanstävling i tre steg – affärsidé, marknadsplan och komplett affärsplan. Genom Venture Cup får deltagarna chansen att utveckla sina idéer och testa dem innan de tar steget ut på en marknad. Uppdragsgivare och medlemmar i föreningen är Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Mitthögskolan samt McKinsey & Co.

Kontaktinformation
Satu Norsten Manninen, projektledare, tel 0920-49 30 76, 070-618 30 76
satu@venturecup.org
www.venturecup.org

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera