Artikel från Vetenskapsrådet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

28 augusti 2002

Akrylamid, galna kor, mobiltelefoner, Tjernobyl: Larmet går – och vad gör du?

Miljölarm och risker skapar svarta rubriker. Och ställer oss inför svåra ställningstaganden. Vad gör du nästa gång larmet går? Vilket är ditt ansvar som journalist, informatör eller forskare när det gäller att förmedla forskningsrön?Vetenskapsrådet bjuder in till en temadag den 4 september om forskningens resultat, informationens metoder och journalistikens effekter med utgångspunkt från en rad konkreta, aktuella fall.

Medverkar under dagen gör bland andra: Tom Andersson och Margareta Törnqvist, informatör respektive docent/miljöforskare vid Stockholms universitet, Anna Bäsén, medicinreporter på Expressen, Lars Höök, presschef vid LRF, Magnus Ingelman-Sundberg, professor i molekylär toxikologi vid Karolinska Institutet, Gunilla Jarlbro, docent/medieforskare vid Lunds universitet
samt Martin Svenningsen, redaktör på Nyheterna TV4.

Förmiddagen kommer att bjuda på en rad korta föredrag med frågemöjlighet. Eftermiddagen kommer bland annat att avslutas med en paneldebatt. Vetenskapsrådet bjuder på en enklare lunch. Moderator är redaktör Elisabeth Hedborg.

Datum & plats
Onsdag 4 september
9.00-15.00
Vetenskapsrådet,
sal Linné, Regeringsgatan 56, Stockholm.

OBS: Förhandsanmälan till tina.zethraeus@vr.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera