Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

20 juni 2002

Företagsekonomiska institutionen EQUIS ackrediterade

Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet har erhållit den prestigefyllda EQUIS ackrediteringen och är nu en av tre universitetsutbildningar i företagsekonomi i Sverige som uppfyller EQUIS höga krav på utbildningskvalitet, internationalisering och företagssamverkan.

Ackrediteringen höjer statusen
Vi är en av tre universitetsutbildningar i företagsekonomi i Sverige som uppfyller EQUIS höga krav på utbildningskvalitet, internationalisering och företagssamverkan, säger prefekt Sikander Khan. Erkännandet är oerhört bra för institutionen och höjer bl a statusen för vår grundutbildning. Detta kommer både befintliga studenter tillgodo, likväl som våra alumner dvs före detta studenter, som nu är ute i näringslivet. Erkännandet kommer också vid rätt tidpunkt när nya studenter, som kommit in på flera utbildningar, ska tacka ja eller nej till sina utbildningsplatser. Just det kanske inte är ett problem för oss, vi har drygt åtta förstahandssökande till varje utbildningsplats.

Lång ackrediteringsprocess
Ackrediteringsprocessen är lång, kräver stort internt engagemang och involverar lärare, forskare, doktorander, administrativ personal och studenter. Professor Hunter Mabon, som har drivit projektet tillsammans med Linnéa Shore, koordinator på internationella enheten på institutionen, kommenterar ‰processen har varit nyttig för institutionen oavsett utfall. Ackrediteringen är en god belöning för hårt arbete och kommer att underlätta arbetet att hitta alternativa intäktskällor, där statsanslagen inte räcker till.

Fira i samband med 40-årsjubileu
Eftersom beskedet kom nu strax innan midsommar och sommarsemestrar kommer vi att fira ackrediteringen den 24-26 september. Vi fyller nämligen 40 år i år och kommer att ge forskningsbaserade halvdagsseminarier till allmänheten i dagarna tre. Temat är “Mångfald – från konst till debet och kredit i företagsekonomisk forskning”. Tanken är att visa vår styrka, vi har bredd och djup i både utbildning och forskning. 74% av våra lärare är disputerade dvs har avlagt doktorsexamen. Tittar man bara på fast anställda så är siffran 95%!

För närmare information se www.fek.su.se eller kontakta docent Sikander Khan, prefekt, tfn 08-16 30 35, e-post sik@fek.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera