Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

31 maj 2002

Luleå-rektor rysk hedersdoktor

Ingegerd Palmér, rektor vid Luleå tekniska universitet, har utsetts till hedersdoktor vid Pomor State University i Arkhangelsk, Ryssland.


I motiveringen framgår att Ingegerd Palmér får titeln på grund av sitt “bidrag till att utveckla Pomor State University, Arkhangelsk, till ett centrum i den europeiska delen av norra Ryssland”.

Ingegerd Palmér får formellt mottaga titeln hederdoktor vid en officiell ceremoni den 21-22 november i Arkhangelsk i samband med universitetets 70-årsfirande. I anslutning till firandet hålls en workshop med titeln “Science and Universities in the Contemporary World”.

Utnämningen ska ses mot bakgrunden av det ökade samarbetet mellan universiteten i Luleå och Arkhangelsk. Nyligen avslutade 15 ryska studenter sina studier vid Luleå tekniska universitet och examinerades till civilingenjörer resp. civilekonomer. I maj i år slöts också ett nytt samarbetsavtal beträffande studenter, lärare och forskare.

Det är nu även klart med finansieringen av s k sandwich-doktorander, det vill säga ryska naturvetare som delvis kommer att få sin forskarutbildning vid Luleå tekniska universitet.

Upplysningar

Pressansvarig Jan Nyberg, 0920-49 16 21, 070-672 01 11

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera