Tema

Thomas Östros inviger Moas båge på Södertörns högskola

Högtidlighet, humor, teater och dans inramar invigningen av Södertörns högskolas nya huvudbyggnad Moas båge den 29 maj.

Det skrivs historia när Moas båge invigs. Från starten 1996 med 1 200 studenter till dagens 8 000 och en universitetsansökan inlämnad till regeringen manifesteras nu campuskänslan med en ny huvudbyggnad. Bland studenter och personal är större lokaler efterlängtade. Under flera år har de sett fram emot att få flytta in i Moas båge.
– Det är en fantastisk resurs med ett stort hus som ska fyllas med ett intressant innehåll. Man önskar att alla högskolor och universitet fick samma möjlighet, säger Per Thullberg, rektor på Södertörns högskola.

Under invigningen förvandlas berget och torget framför Moas båge till en teaterscen. Gästerna bjuds på picknick och en föreställning där de traditionella talen fått en alldeles egen dramaturgi. Medverkar gör förutom utbildningsminister Thomas Östros landstingsrådet Ralph Lédel, landshövding Mats Hellström, professor Ebba Witt-Brattström, kårordförande Jenni Sten, rektor Per Thullberg, kören Trots allt, Teater Asyl, Jubileumsorkestern, en trumslagarensemble, dansare från Danshögskolan, med flera. Projektledare för invigningen är regissören Kent Ekberg.

Den halvcirkelformade bågen på 36 500 kvm har fått sitt namn efter Moa Martinson som bodde på Södertörn. Med sin stora gestalt syns byggnaden från såväl motorväg som pendel- och sj-tågstationen Flemingsberg. Genom Moas båge blir Södertörns högskola ett profilerat campusområde med ett mer synligt och livligt studentliv.

Moas båge är ritad av White arkitekter ab kontakt: Bengt Svensson eller
Hans Forsmark 08-402 25 00

Program den 29 maj
11.00-13.00 Invigning. Moas båge invigs av utbildningsminister Thomas Östros på torget framför stora entrén.
13.00-15.00

Kontaktinformation
Mer information:
Palaemona Mörner, informationschef tel 08-608 4006, mobil 070-5199802.
palaemona.morner@sh.se
Se även www.sh.se

Thomas Östros inviger Moas båge på Södertörns högskola

 lästid ~ 1 min