Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

15 mars 2002

Ekosystemingenjörerredo för verkligheten

Snart får de första civilingenjörerna i ekosystemteknik sin examen. Den unika miljöutbildningen har nu funnits vid LTH i fyra år.

Utbildning av civilingenjörer med ekologisk förståelse sker i övrigt bara på Upp-sala/Ulltuna i Sverige. Under våren blir de första Lundautbildade kollegerna, ett 20-tal, utexaminerade.
På tisdag visar studenter och högskolan tillsammans – under den s k W-dagen – upp sin utbildning samtidigt som man träffar potentiella arbetsgivare med generaldirektör Lars-Erik Liljelund, Naturvårdsverket, i spetsen (kl 10.00).
Programmet inleds kl 9-12 i Gasquesalen i kårhusets källarvåning. Föreläsningarna sker i aulan högst upp i huset med bl a tal av LTH:s rektor Gunilla Jönson, Per Warf-vinge, vice rektor och utbildningsnämndens ordförande för ekosystemteknik, Rolf Harnert, enhetschef miljöteknik vid SCC, Wolmar Hinntze, miljöchef på Scandiakonsult SCC, Tomas Carlsson, Total-för-svarets forskningsinstitut.
Efter lunch fortsätter det i hörsalen i källarvåningen. Där talar studenterna Wiveca Odebjer och Calle Dahlberg om sitt examensarbete om vatten-problem i Nicaragua och Helena Gajbert presenterar framtidens solfångare. Tre andra teknologer: Helena Mårtensson, Johan Rahm och Lotta Tiberg berättar om praktiken i utbildningen.
Pressen är välkommen att på W-dagen träffa studenter ur den första kullen som snart blir färdiga, t ex ekosystemteknikstudenternas ordförande Elina Wilnert. (W är den interna beteckningen på utbildningen i analogi med K=kemi, A=arkitektur etc.)


Frågor om utbildningarna besvaras av studieledare Anders Kärrman, 046-222 72 47, epost: anders.karrman@kansli.lth.se eller studievägledare Ingemar Åkerberg, 046-222 14 85, epost: ingemar.akerberg@kansli.lth.se
Se även www.lth.se/utbildning/civilingenjor/ekosystemteknik.html

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera