Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

5 mars 2002

Tomas Hammar hedersdoktor i Tyskland

Tomas Hammar, professor emeritus i invandringsforskning vid Stockholms universitet har utnämnts till hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten i Münster i Tyskland för “hans jämförande europeiska migrationsforskning, för konstruktivt arbete med migrationsteorier över ämnesgränser och för forskning med inriktning på praktiska problemlösningar”. Hammars arbete har fått avgörande betydelse för utvecklingen av den statsvetenskapliga analysen av migration, står […]

Tomas Hammar, professor emeritus i invandringsforskning vid Stockholms universitet har utnämnts till hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten i Münster i Tyskland för “hans jämförande europeiska migrationsforskning, för konstruktivt arbete med migrationsteorier över ämnesgränser och för forskning med inriktning på praktiska problemlösningar”. Hammars arbete har fått avgörande betydelse för utvecklingen av den statsvetenskapliga analysen av migration, står det vidare i motiveringen till hedersdoktoratet.

Att bli hedersdoktor i Münster är ovanligt och Hammar är den ende som blir det i år. En särskild konferens för honom kommer också att anordnas med anledning av detta och med inbjudna forskare.

Invandringsforskning är ett av profilområdena vid Stockholms universitet och Tomas Hammar var Nordens förste professor i ämnet. Som föreståndare för Centrum för invandringsforskning (CEIFO) vid universitetet har han spelat en väsentlig roll för svensk invandrings- och integrationspolitik, en förebild i ett europeiskt perspektiv.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera