Artikel från Stockholms universitet
7 februari 2002

Installationsföreläsningar Kerstin Hesselgren- och Olof Palmegästprofessurerna

Stockholms universitet står i år som värd för två av Vetenskapsrådets gästprofessurer i humaniora och samhällsvetenskap. Nästa torsdag den 14 februari, kl 15.00 hålls installationsföreläsningarna.

OLOF PALME-PROFESSUREN innehas av professor Xu Youyu, från Kinas akademi för samhällsvetenskaperna. Under sin vistelse i Sverige är han knuten till Institutionen för orientaliska språk vid Stockholms universitet.
KERSTIN HESSELGREN-PROFESSUREN delas i år mellan docent Lene Buchert, utbildningsvetenskaplig expert från Unesco, som vistas vid Institutionen för internationell pedagogik, Stockholms universitet, och professor Alison Mackinnon, Australien, knuten till Umeå universitet.

De båda gästprofessorernas föreläser och installeras vid en enkel ceremoni där de hälsas välkomna av Gustaf Lindencrona, rektor för Stockholms universitet och Bengt Hansson, huvudsekreterare i Vetenskapsrådets ämnesråd för humaniora och samhällsvetenskap.

Föreläsningar:
Education for All: An Attainable Dream? – Docent Lene Buchert
Liberty and Equality in Contemporary Thought – Professor Yoyu Xu

Datum och tid: Torsdag 14 feb, kl 15.00
Plats: Beijersalen, Kungliga Vetenskapsakademin, Lilla Frescativägen 4, Stockholm

Ytterligare upplysningar:Forskningssekreterare Birgit Arve-Parès, 08-54 63 43 26/ bap@vr.se.


Senast ändrad: [2002-02-07]

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera