Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

28 januari 2002

Torbjörn Tännsjö professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet

Torbjörn Tännsjö har anställts som professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet. Han har publicerat böcker och artiklar inom moralfilosofi, politisk filosofi och medicinsk etik, vilka uppmärksammats både internationellt och i vårt eget land. Han är även en välkänd och aktiv samhällsdebattör. Han började läsa filosofi för Harald Ofstad vid Stockholms universitet på sextio-talet, blev […]

Torbjörn Tännsjö har anställts som professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet. Han har publicerat böcker och artiklar inom moralfilosofi, politisk filosofi och medicinsk etik, vilka uppmärksammats både internationellt och i vårt eget land. Han är även en välkänd och aktiv samhällsdebattör.

Han började läsa filosofi för Harald Ofstad vid Stockholms universitet på sextio-talet, blev själv professor i praktisk filosofi i Göteborg 1995 och återvänder nu till Stockholm, där han efterträder den nyligen pensionerade Lars Bergström.

Tännsjö är aktuell med två böcker på svenska, den ena är Konservatism och den andra handlar om dödandets etik, Du skall understundom dräpa!

Med den sistnämnda som utgångspunkt håller han en installationsföreläsning:

“Du skall understundom dräpa! Om dödandets etik.”

torsdag 31 januari kl. 18.00 i hörsal 4, hus B, Södra huset i Frescati.

Föreläsningen är öppen för alla

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera