Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

12 december 2001

Nils Wahl – ny professor i europeisk integrationsrätt vid Stockholms universitet

Nils Wahl har anställts som professor i europeisk integrationsrätt vid Juridiska institutionen. Europeisk konkurrensrätt och då särskilt dess förhållande till nationell konkurrensrätt har varit Nils Wahls främsta forskningsämne. Det senaste större forskningsprojektet var en bok om skadeståndsansvar vid överträdelser av europeiska och svenska konkurrensregler. Andra forskningsområden är EG-rättens effekt i nationella rättsordningar samt fri rörlighet […]

Nils Wahl har anställts som professor i europeisk integrationsrätt vid Juridiska institutionen.

Europeisk konkurrensrätt och då särskilt dess förhållande till nationell konkurrensrätt har varit Nils Wahls främsta forskningsämne. Det senaste större forskningsprojektet var en bok om skadeståndsansvar vid överträdelser av europeiska och svenska konkurrensregler. Andra forskningsområden är EG-rättens effekt i nationella rättsordningar samt fri rörlighet för varor.

För tillfället arbetar Nils Wahl med ett större projekt om fusioner och samgåenden mellan företag.


Nils Wahl kan nås på tfn 16 26 56, mobil 070-327 73 88, e-post nils.wahl@juridicum.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera