Artikel från Chalmers tekniska högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 november 2001

Kungen väljer återigen Chalmers som värd för sin miljöprofessur

För andra året i rad kommer Chalmers tekniska högskola i Göteborg att stå som värd för Konung Carl XVI Gustafs miljöprofessor. Detta meddelas vid dagens stora miljökonferens på Chalmers, samma dag som kungen besöker sin nuvarande gästprofessor vid Chalmers och Göteborgs universitet, Roland Scholz. Nästa års gästprofessor heter Colin Fudge och han kommer från University of the West of England i Bristol, Storbritannien.

– Det är en stor ära för oss att ännu en gång kunna hälsa Konungens gästprofessor välkommen, kommenterar rektor Jan-Eric Sundgren. Professor Fudge ska dela sin tid mellan Chalmers och KTH, Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Tack vare sitt stora eng

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera