Artikel från Stockholms universitet
20 november 2001

Staffan Carlshamre – ny professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet

Staffan Carlshamre som anställts som profesor i teoretisk filosofi forskar om grundläggande begrepp och metoder inom humaniora – vad en mänsklig handling är, hur handlingar kan förklaras och begripas, vad mening är och hur meningsfulla företeelser kan tolkas. Han har just påbörjat ett forskningsprojekt om kunskapsteori för bilder och berättelser.”

Staffan Carlshamre som anställts som profesor i teoretisk filosofi forskar om grundläggande begrepp och metoder inom humaniora – vad en mänsklig handling är, hur handlingar kan förklaras och begripas, vad mening är och hur meningsfulla företeelser kan tolkas. Han har just påbörjat ett forskningsprojekt om kunskapsteori för bilder och berättelser.”

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera