Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

3 april 2001

Ny doktorsavhandling hjälper bilar rulla lättare på vägen

Tobias Larsson, vid Luleå tekniska universitet, har i en doktorsavhandling vid avdelningen för datorstödd maskinkonstruktion utvecklat ett simuleringssystem som förutsäger produkters rörelsebeteende. Genom att använda sig av simuleringssystemet kan man exempelvis förutsäga rörelser i hjulupphängningar på bilar.

– Jag har arbetat med strömavtagare som finns på X2000 tågen för att se hur man kan utveckla dem, för att få tågen att köra fortare. Mitt simuleringssystem kan med fördel användas av bilindustrin och järnvägsindustrin, där man gör avancerade rörelseanalys

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera