Artikel från Luleå tekniska universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

13 mars 2001

Luleå-professor invald i USA-akademi

Eric Forssberg, professor i mineralteknik vid Luleå tekniska universitet, har invalts som utländsk ledamot i National Academy of Engineering, USA. Därmed sällar han sig till den exklusiva skaran av sex svenskar som tidigare getts tillträde till den amerikanska ingenjörsakademin.

National Academy of Engineering har 2.061 inhemska och 154 utländska ledamöter. Av dessa är sex svenskar. Inval som ledamot i National Academy of Engineering sker som ett erkännande av viktiga insatser till teori och praktik inom teknikvetenskap.

Eric Forssberg har valts in i National Academy of Engineering med motiveringen: “För hans nyskapande bidrag till såväl grundforskning som tillämpad forskning avseende komplexa sulfidmalmer och återvinning av avfallsmaterial samt för internationellt ledarskap inom mineraltekniken”.

Eric Forssberg är tidigare bland annat ledamot i Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

Den formella intagningsceremonien i National Academy of Engineering kommer att äga rum söndagen den 7 oktober i Washington D.C.

Bild på Eric Forssberg kan sändas via e-post. Kontakta Jan Nyberg (se nedan).

Upplysningar: Eric Forssberg, tel 0920-913 11, eller pressansvarig Jan Nyberg, tel 0920-916 21, 070-672 0111 (jan.nyberg@adm.luth.se)

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera