Artikel från Stockholms universitet
12 mars 2001

Guld till Stockholms juriststudenter:De vann internationell rättegångstävlan i EG-rätt

Ett lag juriststudenter från Stockholms universitet har vunnit den mycket prestigefyllda rättegångstävlingen European Community Law Competition. Domarna i EG-domstolen korade laget från Stockholm som vinnare av cirka 80 tävlande lag från hela Europa. Tävlingen bygger på ett fiktivt rättsfall, sker på två språk, engelska och franska, och avgörs framför domarna i EG-domstolen.

Det tävlande laget med studenter från Stockholms universitet består av Dovile Burgiene, Hilding Lundkvist, Kaarli Eichhorn och Helge Kleinwege. De vinnande studenterna i tävlingen får förutom äran även sex månaders praktik inom någon av EU:s institutioner.

Tävlingsresultatet är ännu ett bevis på att Juridiska institutionen vid Stockholms universitet håller en mycket hög nivå på sin EG-rättsutbildning. Inte nog med detta resultat utan ännu ett lag från Stockholm vann guld. Denna gång i den del av tävlingen där de skriftliga inläggen bedöms. Detta lag består av Charlotte Landström, Russell Hunter, Elijus Burgis and Maria Svahn. Deras tävlingsbidrag kommer att publiceras då det anses hålla mycket hög kvalitet.

Stockholms studentlag sponsras av Lagerlöf & Leman Advokatbyrå och stiftelsen Företagsjuridik.

För mer information om tävlingen se www.elmc.org

För ytterligare information, kontakta:
Patricia Shaughnessy, kursföreståndare EG processrätt, tfn 08-16 26 14, 0708- 13 67 68, e-post: patricia.shaughnessy@juridicum.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera