En man som sitter och arbetar med bärbar dator och mobil
Artikel från Högskolan i Borås

Dela kontor med dina vänner! Vem du arbetar för spelar mindre roll.  Om du är duktig på att lösa problem och kan kommunicera som ett proffs, då har du goda chanser till arbete i framtiden.  Det menar Katriina Byström som forskar om digitala arbetsplatser.

I detta avsnitt av Forskningspodden från Högskolan i Borås samtalar hon med Niklas Angmyr från företaget Palorial.

Byströms forskning visar att de sociala aspekterna av arbetet kommer att förändras ännu mer. När våra närmsta kollegor kan befinna sig på andra sidan jorden blir de digitala verktygen och framförallt vårt sätt att kommunicera allt viktigare. I framtiden kanske vi väljer att spendera fikarasten med våra vänner istället för arbetskamrater som vi knappt känner.

Niklas Angmyr menar att de digitala verktygen bara kan hjälpa oss, om vi är beredda att lära oss arbeta på ett nytt sätt.

Avsnittet är cirka 20 minuter långt. Sändes ursprungligen 10 maj 2016.

Högskolan i Borås har under våren 2016 lagt ut sammanlagt fem stycken podavsnitt, där forskare inom olika områden pratar om sin forskning och de utmaningar de möter. Programledare för Forskningspodden är Filip Asphäll, mediaproducent på Högskolan i Borås.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera