Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

28 april 2015

Nytt samarbete mellan Stockholms universitet och Stockholms läns landsting

Stockholms universitet och Stockholms läns landsting sluter avtal om samarbete. Samarbetsavtalet gäller forskning, utveckling, innovation och utbildning inom områdena hälso- och sjukvård och kollektivtrafik.

Syftet är bland annat att lösa en del av de samhälleliga utmaningarna inom de olika områdena.

– Stockholms universitet är ett forskningsuniversitet i huvudstaden med bred verksamhet inom såväl humaniora och samhällsvetenskap som naturvetenskap. Med detta samarbetsavtal hoppas vi kunna bidra med kunskap och kompetens inom båda våra vetenskapsområden för att utveckla hela regionen, säger rektor Astrid Söderbergh Widding.

– Som forsknings- och personallandstingsråd är jag stolt över att landstinget ingår ännu ett samarbetsavtal med ett ledande universitet, säger forsknings- och personallandstingsrådet Peter Carpelan (M).

Mer om avtalet
Avtalet gäller från 1 maj 2015 och rör forskning, utveckling, innovation och utbildning inom områdena hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. De olika områdena har olika målsättningar. Avtalet omfattar verksamhet vid alla institutioner vid Stockholms universitet.

Kontaktinformation
För ytterligare information: Claes Wersäll, pressekreterare (M) Stockholms läns landsting: 0707-37 41 90 Linnea Bergnehr, pressekreterare Stockholms universitet: 0737-07 88 90

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera