Artikel från Högskolan i Gävle

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 december 2012

3 miljoner till forskarskola i arbete, stress, hälsa och prestation

FAS-centrum vid Högskolan i Gävle – Kroppen i arbete, från problem till potential – har tillsammans med två andra FAS-centra fått ett anslag om 3 miljoner kronor över tre år till en forskarskola.

 Gävle – Kroppen i arbete, från problem till potential – har tillsammans med två andra FAS-centra fått ett anslag om 3 miljoner kronor över tre år till en
forskarskola.

FAS, Forskningsrådet för arbetsliv och socialvetenskap, har beviljat 3 miljoner kronor till en forskarskola i Arbete, stress, hälsa och prestation. Medlen ges gemensamt till de tre FAS-centrumen – Kroppen i arbete, från problem till potential vid Högskolan i Gävle, Stressforskningsinstitutet samt Centre for Health Equity Studies (CHESS), båda vid Stockholms universitet.

Anslaget innebär att framtida doktorander inom arbetshälsovetenskap får ett mycket bra utbud av kurser och föreläsningar att ta del av och ordentliga bidrag till de kostnader som är förknippade med att till exempel gå en kurs i Stockholm.
– På samma gång kan doktorander från våra samarbetspartner inom forskarskolan få stöd i att utveckla samarbeten med vårt FAS-centrum, till exempel om gemensamma projekt, säger Svend Erik Mathiassen, professor vid Centrum för belastningsskadeforskning på Högskolan i Gävle.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera