Artikel från Högskolan på Gotland

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

15 december 2011

Ny bok om småföretagande i ett internationellt perspektiv: Small Business Management in Cross-Cultural Environments

Småföretag utgör den allra största andelen av företag, i Sverige såväl som i resten av världen, och förväntningarna har länge varit höga att de mindre företagen skall växa, skapa arbetstillfällen och bidra till den ekonomiska tillväxten. I en ny bok diskuterar Per Lind, gästprofessor vid Högskolan på Gotland myter och förmenta sanningar om småföretagens roll i utvecklingen.

Förväntningarna kan knappast sägas ha blivit infriade och den ökade arbetslösheten i stora delar av världen ställer krav på regeringar och andra inblandade att stimulera företagande. Per Lind, gästprofessor i industriell utveckling vid Högskolan på Gotland har författat en ny bok om småföretagande i ett internationellt perspektiv. Boken, med titeln Small Business Managemant in Cross-Cultural Enviroments ges i dagarna ut på förlaget Routledge.
 
I det stora flertalet av jordens länder är samtliga företag små och bidraget till ekonomin (BNP) är lågt. Small Business Management in Cross-Cultural Environments diskuterar bakgrund och orsaker till dagens situation utifrån ett brett perspektiv där ekonomisk utveckling och kultur präglar organisatoriskt beteende och ledarskap. Boken tar upp myter och förmenta sanningar om småföretagens roll i utvecklingen genom en kritisk granskning av forskning och bristande internationell statistik. Innehållet bygger dels på egen forskning, arbete i internationella organisationer samt sammanställningar som använts i föreläsningar i magisterprogrammet Master of International Management vid Högskolan på Gotland.
 

 
 
   
 

Kontaktinformation
Kontakt: Per Lind E-post: per.lind@hgo.se tel: 0498-29 99 00.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera