Artikel från Blekinge Tekniska Högskola

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

3 mars 2011

BTH-doktorand disputerar i Datorsystemteknik

Den 4 mars 2011 disputerar doktorand Dawit Mengistu i forskarutbildningsämnet Datorsystemteknik på Blekinge Tekniska Högskola, BTH, med sin avhandling ”Improving the Performance of Distributed Multi Agent Based Simulation”. Opponent vid disputationen är Professor Ingo J. Timm från Universität Trier i Tyskland.

Imorgon, den 4 mars, disputerar doktorand Dawit Mengistu i forskarutbildningsämnet Datorsystemteknik på Blekinge Tekniska Högskola, BTH, med sin avhandling ”Improving the Performance of Distributed Multi Agent Based Simulation”. Opponent vid disputationen är Professor Ingo J. Timm från Universität Trier i Tyskland.

Dawit Mengistus forskning, som presenteras i avhandlingen, handlar i korthet om hur man kan förbättra prestanda, metoder och arkitektur för att kunna köra stora sociala simuleringar väldigt snabbt med hjälp av flera datorer. Exempel på simuleringar kan vara till exempel att simulera stora trafikflöden, simulera hur samhället påverkas av olika effekter som till exempel epidemier eller effekter av politiska beslut som införande av skatter. Det kan också röra sig om till exempel simulering av sociala nätverk, logistikhantering eller organisatoriskt beteende. För att köra stora simuleringar används ett multi-agentbaserat simuleringsprogram.
Tid: 4 mars kl. 13:15

Plats: Sal J1650, BTH, Campus Gräsvik, Karlskrona

Disputationen som sker på engelska är öppen för allmänheten.

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor med visionen att vara en globalt attraktiv kunskapscommunity inom tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. Här samsas teknik med ekonomi, samhällsvetenskap, hälsa och vård samt kultur och kommunikation. BTH bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå där lärandet står i centrum för såväl studenten, läraren som forskaren.

Blekinge Tekniska Högskola startade 1989 och har idag fler än 8 000 registrerade studenter och drygt 550 anställda. BTH har full examinationsrätt inom vetenskapsområdet teknik.
Vårt huvudcampus ligger i Karlskrona där verksamheten inryms i nya lokaler med havet som närmaste granne. BTH:s campus i Karlshamn ligger även det vid havet.
Utmärkande för BTH är det nära samarbetet med näringsliv och samhälle vilket genomsyrar både forskning och utbildning på såväl regional, nationell som internationell nivå. Forskning utgör en tredjedel av vår verksamhet.

Sedan den 1 september 2008 är BTH en klimatneutral högskola.
Besök oss gärna på www.bth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera