Tema

Paleontologer från hela världen på besök

Carl von Linné intresserade sig inte bara för växter, utan alla livsformer inklusive människan – och han funderade över deras historia. Som ett av de sista evenemangen under Linnéjubileet samlas 250 paleontologer från hela världen i Uppsala för en vetenskaplig konferens om historiska djur.

Som ett av de sista evenemangen under Linnéjubileet håller British Palaeontological Association sitt årsmöte i Sverige. Det är första gången under föreningens 51-åriga historia som årsmötet har förlagts till ett skandinaviskt land. Institutionen för geovetenskaper står värd för mötet, som anordnas på Uppsala Konsert och Kongress 16-19 december. 250 paleontologer från hela världen, inklusive USA och Japan, kommer att föreläsa om urtidens livsformer, från neandertalarnas gener till hur de egendomliga sabeltandade dinosaurierna levde. Andra föredrag tar upp djurens ursprung för över 500 miljoner år sedan i den s k kambriska explosionen, ett av evolutionsforskningens mest omstridda problem.

Kontaktinformation
För mer information, kontakta Graham Budd på tel: 018-471 27 62, e-post: Graham.Buff@pal.uu.se

Paleontologer från hela världen på besök

 lästid ~ 1 min
Modal Data vr-modal.php: WP_REST_Response Object ( [links:protected] => Array ( ) [matched_route:protected] => [matched_handler:protected] => [data] => Array ( [0] => Array ( [vrm_title] => Psst... missa inga nyheter om forskning [vrm_content] => Med nyhetsbrev från forskning.se tre gånger i veckan missar du inga nyheter om forskning från Sveriges universitet och högskolor. Välkommen att prenumerera du också! [vrm_button_title] => Jag vill prenumerera [vrm_button_url] => https://www.forskning.se/nyhetsbrev/ ) ) [headers] => Array ( ) [status] => 200 ) Data is available, render the app here