Artikel från Högskolan i Borås
12 oktober 2007

Textilhögskolan värd för internationell konferens

Nästa sommar kommer representanter från både industrin och akademin att diskutera smarta textilier utifrån temat teknologi och design i Borås. Som en del i Smart Textile – projektet arrangeras den internationella konferensen Ambience08 i Borås 2-3 juni 2008.

För andra gången arrangeras en konferens i Ambience-serien. Då, för tre år sedan, hölls den i Tammerfors, Finland och nu är det alltså Borås tur. Konferensen arrangeras av Högskolan i Borås i samarbete med Tammerfors tekniska universitet och IFP Research AB.

Konferensen är ett utmärkt tillfälle för aktiva inom teknik och design att mötas, diskutera och utbyta idéer med varandra som kan leda till nästa generations textila tekniker och produkter. Key note speakers kommer att introducera diskussioner och kritiskt reflektera kring framtida utveckling av textila teknologier och design.

Bryts konferensens huvudtema, smarta textilier-teknologi och design, ner i mindre områden kommer bidragen att handla om smarta kläder, design av smarta textilier, tekniska textilier, textilier i bilar, medicinska textilier samt sensorer och fibrer.

Call for papers gick ut 28 september, i samband med att konferensens webbsida publicerades. De konferensbidrag som accepteras kommer att tryckas i en rapport som ges ut av CTF, centrum för textil forskning, vid Textilhögskolan i Borås.

Kontaktinformation
Susanne Edström
Samordnare, Textilhögskolan i Borås
susanne.edstrom@hb.se
033 – 435 44 90
0732 – 30 59 05

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera