Artikel från Institutet för Framtidsstudier

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

9 oktober 2007

SERGEY KOVALEV, rysk människorättskämpe, besöker bokmässan

På inbjudan av Institutet för Framtidsstudier besöker Sergey Kovalev, dissident och människorättskämpe från Ryssland, Bokmässan i Göteborg. Kovalev framträder två gånger:• Torsdag 27/9 kl. 16.00-16.20 på Internationella Torgets stora scen• Fredag 28/9 kl. 12.30-12.50 på scenen Röster från världen Ryssland – ett globalt “wild card”. Sergey Kovalev diskuterar tillståndet för mänskliga rättigheter i Ryssland med Joakim Palme, VD för Institutet för Framtidsstudier. Vad händer efter Putin – eller mellan Putin och Putin?

Sergey Kovalev har kämpat för mänskliga rättigheter sedan sovjettiden och han har tillbringat långa perioder i fångläger och fängelse på grund av sitt engagemang. 1969 grundade han den första människorättsorganisationen i Sovjetunionen. Idag är han en aktiv politiker och kandiderar till statsduman. Han har bland annat uttalat stark kritik mot president Putins styre och mot Tjetjenienkriget.
2004 delade Kovalev Palmepriset med Ljudmila Aleksejeva, dåvarande ordföranden för den ryska Helsingforskommittén, och med journalisten Anna Politkovskaja, som mördades 2006.

För mer information och/eller intervju med Sergey Kovalev, kontakta:

Anki Wood. E-post: anki@globalreporting.net, tel: 0739-64 84 88. Eller:
Hannah Zackrisson, informatör. E-post: hannah.zackrisson@framtidsstudier.se,
tel: 0736-94 50 13


——————————————————————————————————–
Institutet för Framtidsstudier på Bokmässan 2007
Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg äger rum 27-30 september. Välkommen till vårt bokbord på Internationella Torget, H-hallen plan 2, monternummer: H02:28. Vi anordnar seminarier på Internationella Torgets scener, på Forskartorget och på scenen Röster från världen. Läs hela programmet på www.framtidsstudier.se.

Om Institutet för Framtidsstudier
Institutet bedriver framtidsstudier på vetenskaplig grund. Forskningen är tvärvetenskaplig och har som mål att ge en långsiktig samhällsanalys och stimulera till en öppen och bred diskussion om framtida möjligheter och hot. Våra beslut idag bidrar till att forma framtiden.

Kontaktinformation
Tel: +46 8 402 12 00
Fax: +46 8 24 50 14
E-mail: info@framtidsstudier.se
Box 591, SE-101 31 Stockholm
Drottninggatan 33, 4 tr.
www.framtidsstudier.se
Organisationsnummer: 802013-3198

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera