Artikel från Högskolan Väst

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

17 september 2007

Världskongress till Trollhättan

I slutet av juni nästa år kommer Trollhättan stå värd för kongressen “World Futures Studies Federation”. Forskare, lärare, analytiker och vetenskapare inom ämnet framtidsstudier kommer till Högskolan Väst i fem dagar.

Organisationen bakom konferensen har officiell status som NGO (non-governmental-organisation) under FN och är ett ideellt rådgivningsorgan till UNESCO som har över 350 individuella och 25 institutionsmedlemmar från mer än 60 länder.
Den 30 juni till 4 juli 2008 kommer Trollhättan och Högskolan Väst att stå värd för omkring 200 personer från Afrika, Australien, USA, Asien och Europa som medverkar i världskongressen. Det blir 1 000 delegatdygn och lika många hotellövernattningar. Totalt beräknas delegaterna spendera över två miljoner kronor på boende, mat, transporter och shopping.

En starkt bidragande orsak till att Trollhättan valdes som värdstad var att den nya generalsekreteraren i WSFSF, Marianne Rugård Järvstråt, är bosatt i Trollhättan.
Det är också resultatet av ett framgångsrikt arbete från Göteborg & Co Convention Bureau (GCB) tillsammans med Högskolan Väst inom det så kallade GöteborgPlus-samarbetet.
– Syftet med samarbetet är att utöka antalet kongresser i regionen och nu börjar det ge utdelning och denna gången med en världskongress. Även om det var nära att mötet hade hamnat i Taiwan, säger Anneli Stahre projektledare på GCB.

Trollhättans politiska ledning är naturligtvis nöjd över att det inte blev Taiwan:
– Det är en stor förmån för oss i Trollhättans stad att få ta emot delegater från olika delar av världen. Staden, Högskolan Väst och flera av företagen har många och goda kontakter med vår omvärld och en konferens med temat framtidsstudier ligger helt i linje med våra ambitioner, säger Gert-Inge Andersson kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan.

Även på Högskolan Väst ser man fram emot kongressen:
– Vi är glada över att konferensen hålls hos oss. Att främja ett globalt perspektiv och uppmuntra internationella kontakter och mötesplatser är av stor betydelse för Högskolan Västs vidare utveckling och plats både på den nationella och internationella arenan, säger rektor Lars Ekedahl.

Göteborg Convention Bureau (GCB) är en del av Göteborg & Co, och bildades 1993 med målsättning att utveckla och marknadsföra Göteborg som mötesdestination. Syftet med verksamheten är att locka fler möten till Göteborg. GCB fungerar som en länk mellan mötesorganisatörer och lokala, mötesrelaterade, företag samt lokala beslutsfattare. Samarbetsavtal har tecknats med drygt 90 medlemsföretag, vilka representerar besöksnäringen i Göteborg. Medlemmarna är främst hotell, restauranger, incomingbyråer, professionella kongressarrangörer, transportörer och konferensanläggningar. Genom sina medlemmar har GCB en god förankring i besöksnäringen.

Kontaktinformation
Mer information:
Marianne Rugård Järvstråt, generalsekreterare WFSF, 0709-90 69 23, www.wfsf.org
Anneli Stahre, Göteborg & Co Convention Buraeu, 031-61 53 88

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera