Artikel från Göteborgs universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

11 september 2007

Kritiserad specialundervisning

Trots att drygt 40 procent av grundskoleeleverna får specialundervisning når de ofta inte målen när de lämnar årskurs nio. Det visar en ny rapport från Göteborgs universitet.- Stödet verkar inte kunna kompensera för skillnaderna i studieförutsättningar, konstaterar docent Joanna Giota som skrivit rapporten.I en debattartikel i Dagens Nyheter idag, tisdag, hänvisar Metta Fjelkner, förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund, till rapporten när hon underkänner de specialpedagogiska insatserna i grundskolan.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera