Artikel från Högskolan Kristianstad

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

6 september 2007

Virtuell guidning i Gustaf Hellströms spår

I år är det 125 år sedan Kristianstadsförfattaren Gustaf Hellström föddes. Det uppmärksammar Lennart Leopold, lektor i svenska vid Högskolan Kristianstad, genom att publicera en interaktiv forskningsrapport där man kan följa i Hellströms spår.Det speciella med Lennarts forskningsrapport, som finns publicerad på Gustaf Hellström-sällskapets hemsida, är att den har interaktiva inslag. Genom länkar till andra hemsidor – med kartor, texter och bilder – kan var och en i fantasin resa i Hellströms fotspår, exempelvis till Hampstead i London, till Montparnasse i Paris, till Manhattan eller Woodstock i Amerika. Han understryker att texten om Hellströms miljöer bör “avnjutas i små doser” istället för att läsas i ett enda stycke från början till slut. – Man kan söka i texten efter ett ortnamn som särskilt intresserar en, läsa det avsnittet och sedan själv gå vidare via de olika länkarna. Plötsligt kanske man hittar något helt annat i en viss stad som fascinerar en, förutom att den har Hellström-anknytning!

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera