Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

29 augusti 2007

Internationellt möte i Stockholm om klamydiaepidemin

Den 30 augusti samlas världsledande forskare för att diskutera den pågående klamydiaepidemin. Klamydiamötet anordnas av Sociologiska institutionen vid Stockholms universitet den 30-31 augusti.

Klamydia är idag den sexuellt överförbara infektion som är allra vanligast i västvärlden. Mellan 1998 och 2005 har antalet smittade i Sverige ökat mellan 9 och 20 procent årligen och denna trend ser ut att fortsätta.

– Syftet med mötet är att tillhandahålla ett tillfälle för svenska och internationellt ledande forskare inom detta område att träffas och utbyta kunskaper och erfarenheter. Vi vill även ta initiativ till ett ökat kunskapsutbyte mellan forskarvärlden och de myndigheter som är berörda till exempel Folkhälsoinstitutet, Smittskyddsinstitutet och Socialstyrelsen, säger Fredrik Liljeros som är en av arrangörerna av mötet.

Program: http://www.s-gem.se/seminars_talks/calendar/index_en.html

Tid: 30 augusti kl. 9.00-16.00 och 31 augusti kl. 9.00-17.00
Plats: Stockholms universitet, Kräftriket, Roslagsvägen 101, hus 5, rum 14

För mer information:
Fredrik Liljeros, docent, Sociologiska institutionen, Stockholms universitet, tfn 0707-430178, e-post fredrik.liljeros@sociology.su.se
Veronika Halvarsson, forskningsassistent, Sociologiska institutionen, Stockholms universitet, tfn 070-4765125, e-post veronika.halvarsson@sociology.su.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera