Artikel från Vetenskapsrådet
21 augusti 2007

Kunskapsprisets första internationella hederspris till David Attenborough

Attenborough får priset för sina pedagogiska och oerhört uppskattade TV-serier om livet på jorden. Han kommer till Stockholm och Kunskapsgalan den 12 september för att ta emot priset på 250 000 kronor. Vid denna gala presenteras också de övriga fem pristagarna.

– David Attenborough är en förebild för oss alla oss som arbetar inom området forskningskommunikation säger Vetenskapsrådets informationschef, Lena Wollin. Han har verkligen gåvan att kunna göra forskning begriplig och engagerande. Det gäller att kunna berätta de spännande historierna som ryms inom vetenskapen.

Kunskapspriset är ett av Sveriges mest etablerade och största priser till stöd för kunskap och nyfikenhet. Priset delas ut av Nationalencyklopedin och Vetenskapsrådet är samarbetspartner.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera