Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

8 juni 2007

Studenter vid Handelshögskolan utnämns till världens främsta unga ledare

Den 10 juni får fem studenter vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) motta världens mest prestigefyllda ledarskapspris för unga ledare vid Goldman Sachs huvudkontor i London. Priset ges till unga personer med exceptionella akademiska framgångar som dessutom visat prov på ledartalanger genom att driva projekt vid sidan av sina studier.

Studenterna från Handelshögskolan har vunnit priset i konkurrens med studenter från de främsta universiteten i Europa. Unikt för i år är att hela fem stipendiater är studenter från Handelshögskolan som därmed är den högskola i Europa som har flest stipendiater.

− Denna utveckling är glädjande för Handelshögskolan som i sin nya utvecklingsstrategi har lagt stor vikt vid utbildande av framtidens ledare för svenskt och internationellt näringsliv, säger rektor Lars Bergman.

Årets pristagare är Alok Alström, Karin Bjerde, Johan Rosberg, Henrik Storm Dyrssen och Emad Zand. Studenterna har bland annat haft ledande positioner i olika studentorganisationer samt drivit internationella projekt.

Kort information om de vinnande studenterna:

Alok Alström var tidigare verksamhetschef för Elevorganisationen i Sverige (nuvarande SECO), Sveriges största ungdomsorganisation, och har vid sidan av studierna drivit företag. Alok är flerspråkig och talar bland annat hindi.

Karin Bjerde har varit engagerad i HHS:s Kinaprojekt och talar kinesiska. Utöver sina studier har Karin varit engagerad i sociala projekt såsom att bygga hus i Thailand och har jobbat som engelsklärare i Shanghai.

Henrik Storm Dyrssen har jobbat för UD i Saudi Arabien och studerar säkerhetspolitik vid Försvarshögskolan vid sidan av sina studier vid HHS. Henrik var en av initiativtagarna bakom Vikings2Iran-projektet.

Johan Rosberg har varit aktiv inom idrottsorganisationer och jobbat som ungdomsledare i Svenska kyrkan. Johan har även varit volontär i Korea och lett projekt vid ett koreanskt universitet. Johan var en av grundarna till projektet Korea Calling i HHS:s studentkår.

Emad Zand ägnade föregående år till att arbeta ideellt med internationella frågor för HHS:s studentkår. Emad talar fem språk, däribland kinesiska, och var finalist i tävlingen “Årets ekonomistudent 2005”.

Två av studenterna, Karin Bjerde och Henrik Storm Dyrssen, kommer att delta i Global Leadership Institute i New York i juli. Global Leaders Institute är en veckolång konferens som samlar 75 Global Leaders från hela världen för att diskutera dagsaktuella internationella frågor, ledarskap och kulturell kommunikation.

Goldman Sachs Global Leaders Programme är ett ledarskapspris som ges ut varje år för att erkänna mellan 100 och 150 andraårsstudenter runt om i världen som har uppvisat exceptionella akademiska meriter och ledaregenskaper. Priset instiftades av the Goldman Sachs Foundation och urvalsprocessen sköts av International Institute of Education. Goldmans Sachs Foundation har till idag gett ut ca 700 miljoner kronor i stipendier och stöd till sociala initiativ runt om i världen.

Kontaktinformation
För ytterligare information, kontakta:

Emad Zand, pristagare och student vid HHS
Mobil: 0704-77 79 76
E-post: emad.zand@gmail.com

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera