Artikel från Mistra
1 juni 2007

Öppen utlysning av Mistra-program: Stor investering i framtiden

Mistras öppna utlysning är stor. Både vad gäller pengar och utmaning. Med högsta vetenskapliga kvalitet ska forskargrupper – tillsammans med dem som har nytta av resultaten – hitta lösningar på miljöproblem.

Det gäller alla vetenskapsområden. Programmen kan involvera nationella och internationella forskare och användare. Forskningsprogrammen sträcker sig ofta över många år och involverar stora grupper. Ett nyckelord är samarbete. Det betyder att arbetet ofta sker över forskningsområdenas disciplingränser men även mellan forskare och dem som ska använda resultaten.

Resultaten kan bland annat leda till nya affärsmöjligheter och nya förvaltningsmodeller för Sverige och världen och skapar även nya ringar på vattnet i form av uppbyggd kompetens, fler nätverk och nya forskningsområden.

Sista ansökningsdag är 20 september år 2007.

Kontaktinformation
BrittMarie Bertilsson
Programansvarig
E-post: brittmarie.bertilsson@mistra.org
Tel: 08-791 10 21

Olof Olsson
Programansvarig
E-post: olof.olsson@mistra.org
Tel: 08-791 10 22

Anna-Karin Engvall
Kommunikationsansvarig
E-post: annakarin.engvall@mistra.org
Tel: 08-791 10 27

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera