Artikel från Mistra

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

31 maj 2007

Kapital söker goda miljöidéer

Mistra utlyser stöd till nyskapande forskningsprojekt för att lösa miljöproblem. Det sker via Mistras så kallade idéstöd.

Idéstödet är ett komplement till de större forskningsprogrammen och har funnits sedan år 2001. För att ett projekt ska bli beviljat idéstöd krävs tydliga inslag av djärvhet, originalitet och nytänkande.

Syftet med idéstödet är att förverkliga nyskapande forskningsprojekt med en stor potential för en bättre miljö. Forskarna ges därmed möjlighet att testa en idés hållbarhet, något som ofta inte är möjligt i större forskningsprojekt. Därför accepterar Mistra en högre risk än normalt – i utbyte mot en potentiellt mycket hög avkastning för miljön.

– Man kan säga att idéstödet är som ett slags såddpengar. Ibland vidareutvecklas idéstödsprojekten till större forskningsprogram, ibland leder det till nya projekt eller skapar en ny forskningsinriktning, säger Johan Edman, projektledare för Mistras idéstöd.

Ansökningar från alla forskningsområden och discipliner välkomnas. Mistra ser gärna en ökad andel ansökningar från samhällsvetenskap och humaniora.

Sista ansökningsdag är 13 september 2007.

Kontaktinformation
Johan Edman
Projektledare
E-post: johan.edman@mistra.org
Tel: 070-425 07 63

Anna-Karin Engvall
Kommunikationsansvarig
E-post: annakarin.engvall@mistra.org
Tel: 08-791 10 27

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera