Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

22 maj 2007

Att bygga och arbeta i glashus

Sedan 1990-talet byggs det allt fler kontorsbyggnader med glasfasader. “Den Sorte Diamant” i Köpenhamn och Halmstads nya stadsbibliotek är några av dem som fått stor uppmärksamhet.Men hur blir komforten i glashusen? Klarar man kraven på bra ljus, komfortabel temperatur och blir inte kostnaderna för uppvärmning och kyla väldigt höga?

Frågor som dessa ska belysas på “Nordiskt seminarium om kontorsbyggnader i glas” på LTH den 31 maj och 1 juni. Seminariet arrangeras av Institutionen för energi och byggnadsdesign vid LTH, WSP Environmental och Skanska Teknik i samarbete med Energimyndigheten, BELOK och Energikontoret Skåne.
Det är ett möte för arkitekter, byggnadsbeställare och deras ekonomer, tekniska konsulter, energirådgivare, fastighetskontor och stadsbyggnadskontor, forskare, företagare, fasadleverantörer och glastillverkare. Bland deltagarna kan nämnas arkitekter som Gert Wingårdh (bl a skapare av Universeum) och Kim Holst Jensen (Den Sorte Diamant”), forskare som Åke Blomsterberg och Helena Bülow-Hübe, LTH, praktiker som Lars Birve, MKB Fastighets AB, och en rad tekniska forskare och experter från Österrike, Belgien, Grekland, Portugal och Tyskland.
Konferensen avslutas med ett besök på bygget av värdarna WSP:s eget nya glaskontor i Malmö, som många nyare glashus byggs det med dubbelfasad. (Kanske ett lämpligt fototillfälle?)

Representanter för massmedia är välkomna till seminariet som hålls på svenska och engelska.
Hela programmet finns att ladda hem på http://www.ebd.lth.se/aktuellt/

Kontaktinformation
Frågor besvaras av tekn dr Åke Blomsterberg, tel: 040-6996331, eller 070-8859439.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera