Tema

Levande Frågelådan på Stockholms universitet

Varför är himlen blå? Om glas är gjort av sand, hur kan det bli genomskinligt? Varför kan en myra bära femtio gånger sin egen vikt utan att behöva träna?

Så kan det låta under onsdagen den 9 maj när Stockholms universitet arrangerar Levande Frågelådan för vetgiriga sjätteklassare. Syftet är att uppmuntra elevernas nyfikenhet inför naturvetenskap och naturvetenskapliga frågeställningar.

Totalt kommer ca 1000 elever att vara med och ställa frågor om allt mellan himmel och jord inom det naturvetenskapliga området. Forskarpanelen kommer att sättas ordentligt på prov! Åtta forskare inom olika naturvetenskapliga ämnesområden kommer att göra sitt bästa för att svara på ett urval av alla de kluriga frågor som skickats in av den unga publiken.

– Vi vill förankra naturvetenskapen hos de unga. Genom att ge uppskattning för barnens nyfikenhet och stimulera deras fantasi vill vi medverka till att eleverna får ett intresse för naturvetenskap och att de bär det med sig genom resten av sina studier, säger Marlene Lingard, informatör vid Stockholms universitet.

Media är hjärtligt välkomna att delta!

Tid: Onsdagen den 9 maj kl. 10:00-11:00, insläpp kl. 9:45
Plats: Aula Magna, Stockholms universitet

Kontaktinformation
Kontaktpersoner: Marlene Lingard, tfn 08-16 35 92, mobil 070-422 15 19, e-post marlene.lingard@natkan.su.se eller

Andreas Bergfeldt, tfn 08-16 39 04, mobil 070 – 228 61 60, e-post andreas.bergfeldt@natkan.su.se

Levande Frågelådan på Stockholms universitet

 lästid ~ 1 min