Artikel från Handelshögskolan i Stockholm

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

25 april 2007

Handelsstudent ska tala inför världens ledare

Gustav Borgefalk som är student vid Handelshögskolan i Stockholm har vunnit den internationella uppsatstävlingen "The St Gallen Wings of Excellence Award" som är världens största uppsatstävling i sitt slag. Gustav är en av tre vinnare som är utvald bland omkring tusen bidrag från toppskolor som över hela världen.

Som pristagare kommer Gustav att delta i ett av världens ledande forum för globala debatter, The St. Gallen Symposium i Schweiz, som i år hålls på temat “The Power of Natural Resources” den 31 maj till 2 juni. Där kommer han att få presentera sin uppsats för beslutsfattare från hela världen, som bland andra ABB:s vd Fred Kindle, Shells vd Jeroen van der Veer, Toyotas styrelseordförande Fujio Cho och Irans ex-president Seyed Mohammad Khatami.

− Den här chansen att tala inför så många betydelsefulla människor får man bara en gång i livet. Jag ska fundera på hur jag kan använda det här tillfället för att få fram mina åsikter och kanske bidra till en bättre värld, säger Gustav Borgefalk.

Ytterligare 200 studenter från Harvard, Yale, Princeton, Cambridge och andra toppskolor världen över, ges chansen att åka till symposiet, där 600 CEO:s, ministrar och akademiker deltar. Alla har de skrivit en uppsats på temat “The Power of Natural Resources”. Gustav Borgefalks vinnande uppsats “Paving a better way to the future”, tar bland annat upp ohållbara konsumtionsmönster, det västerländska levernet som förebild och förutspår konflikter om jordens begränsade resurser.

I uppsatsen föreslår Gustav två lösningar för att övergången till ett hållbart samhälle ska kunna ske med en minimering av lidande och konflikter. Ett av förslagen går ut på att arbeta proaktivt i utvecklingsländerna för att bygga en hållbar infrastruktur från grunden och undvika att västvärldens problem någonsin uppstår där.

− Bland annat måste man räkna in kostnaderna för miljön i projektkalkyler istället för att de kommer i efterhand i form av reparationer på miljön, säger Gustav Borgefalk. Det är också viktigt att forma hållbara konsumtionsmönster från början för att undvika att den destruktiva konsumtionskulturen vi har i väst uppstår.
Utöver ära och berömmelse får de tre vinnarna dela på 20,000 EUR.

− Jag tänker använda en del av pengarna som startkapital till mitt nystartade företag EasyPR, en PR-byrå som hjälper entreprenörer och småföretagare att synas i media. Sedan tänker jag spara en del till höstterminens studier och resa någonstans i sommar, säger Gustav Borgefalk.

Kontaktinformation
Mer information:

Den vinnande uppsatsen“Paving a better way to the future” finns att läsa på http://www.hhs.se/Press/Pressreleases/2007/sv_070425.htm
Där finns också bild på Gustav Borgefalk.

Läs mer om forumet på www.stgallen-symposium.org
eller på Gustavs blogg http://stgallen.borgefalk.com/.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Gustav Borgefalk, student vid HHS
Tel. 070-566 91 70
E-post: gustav@borgefalk.com

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera