Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

28 mars 2007

Lunds universitets förslag till styrelse klart

Lunds universitet vill att Allan Larsson ska fortsätta som ordförande för universitetsstyrelsen. Dessutom föreslår universitetet sju allmänrepresentanter, fyra nya och tre för omval, inför nästa mandatperiod. Detta är innebörden av det förslag till ny styrelse som Lunds universitet idag skickar till Utbildningsdepartementet.

Nya externa styrelseledamöter är Sarah Fredriksson, VD för Genovis AB, Lund, Robert Puskaric, VD Ericsson Mobile Platforms, Lund, Annika Ström Melin, journalist, Stockholm och Irene Wennemo, chef näringspolitiska enheten, LO, Stockholm.
För omval föreslås John Abrahamsson, bankdirektör, SEB Enskilda, Stockholm, Bengt Hall, kulturdirektör, Malmö och Liselott Reiter, länsöverdirektör, Malmö.

– Vi är mycket nöjda med att få en så kvalificerad representation från olika sektorer i samhället. Politiker på nationell, regional och lokal nivå har vi regelbunden kontakt med i andra former. Det är kunniga och engagerade personer med rika kontaktnät vi lyckats rekrytera.
– Jag är också mycket tillfreds med att Allan Larsson ställer upp som ordförande en period till. Detta blir en kanonbra styrelse. Jag hoppas regeringen följer förslaget, säger rektor Göran Bexell.

Universitetet föreslår samma struktur på styrelsen som föregående mandatperiod, dvs en extern ordförande samt sju externa och sju interna ledamöter; rektor samt lärarrepresentanter och tre student representanter. Lärarna väljer själva sina representanter och sedan årsskiftet representeras de av Torbjörn von Schantz, Freddy Ståhlberg och Lynn Åkesson. Även studenterna väljer sina egna representanter och de sitter på ett år mellan 1 juli och 30 juni. Studentföreträdarna är Maria Noleryd, Elisabet Månsson och Angela Youssefi.
Mandatperioden för de externa styrelseledamöterna löper från 1 maj 2007 till 30 april 2010.

Kontaktinformation
För mer information tala med förvaltningschef Hans Modig på telefonnummer 046- 222 70 02

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera