Artikel från Lunds universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

21 mars 2007

Framtidens förpackningar presenteras

Intelligenta förpackningar, papperslös logistik och web-uppkopplade förpackningar.Next Generation Innovativ Logistics (NGIL) vid Lunds Tekniska Högskola inbjuder till ett seminarium om framtidens logistiklösningar, Innovative Technologies for Innovative Logistics.

Seminariet äger rum den 28 mars i Lund med ett antal presentationer och demonstrationer som behandlar tekniker som i framtiden bedöms kunna användas för att utveckla logistiksystem. Det pågår kl 9.30-16.16 på Ideon, Betahuset, Scheelevägen 17, Lund.
Representanter för media är välkomna.
Exempel på tekniker som presenteras är olika former av intelligenta förpackningar som kan användas för att spåra, återrapportera och skydda produkterna som de omsluter. Andra lösningar som visas är hur pappersflödet kan elimineras i en logistikkedja eller hur förpackningarna automatiskt kan koppla upp sig mot Internet och rapportera olika företeelser som den utsätts för.

Kontaktinformation
För mer information om NGIL – inklusive fullständigt program för seminariet, se www.ngil.se eller kontakta mats.johnsson@plog.lth.se eller jonas.karlsson@plog.lth.se

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera