Artikel från Formas

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

19 mars 2007

Bostaden och kunskapen

Förutsättningarna för bostadsbyggandet har förändratsbetydligt de senaste 20 åren. Från att ha utgjort en kostnad för staten är bostadsbyggandet numera en inkomstkälla på grund av avvecklade subventioner. Samtidigt har kunskapsutvecklingen förändrats och traditionell bostadsforskning minskat avsevärt. Vad vet vi om dagens bostäder? Den nya antologin Bostaden och kunskapen utgiven av Arkus med stöd av bl a Formas, ger en översikt över dagens kunskapsläge samt visar värdet av växelverkan mellan forskning och praktik.

Kom och lyssna på några av författarna och deras idéer om bostadens roll och utformning i den framtida staden!

Datum och tid: 27 mars kl 11.30-13.00 med lunchsmörgås och te/kaffe

Plats: Forskningsrådet Formas, Kungsbron 21, Stockholm, Karta

Deltagande forskare/praktiker:

Mikaela Eckered, verksamhetsledare för Arkus, Arkitekternas forsknings- och utvecklingsstiftelse, arkitekt SAR/MSA. Projektledare för Bostaden och kunskapen. Inleder och sammanfattar.

Olle Stahle, arkitekt SAR/MSA, professor emeritus, lyfter fram arkitekttävlingar som medel att öka innovationslusten och utvecklingstakten i bostadsbyggandet.

Tomas Lauri, arkitekturskribent, arkitekt SAR/MSA. Den arkitektoniska spetsen saknas. Svensk arkitektur sänder få signaler om viljan att vara internationellt ledande på arkitekturens och bostadsarkitekturens domäner.

Annika Carlsson, VD för Equator Stockholm, arkitekt SAR/MSA. Gör en exposé över goda svenska och utländska bostadsprojekt.

Kontaktinformation
OSA Senast 22 mars till Emilie von Essen, eve@formas.se. Föranmälan och pressleg erfordras.

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera