Artikel från Stockholms universitet

Den här artikeln bygger på ett pressmeddelande. Läs om hur redaktionen jobbar.

16 mars 2007

Kaspersky föreläser på Campus IT-universitetet i Kista

Eugene Kaspersky är just nu högaktuell med anledning av många stora dataintrång – t ex mot Nordea. Han är en av världens ledande exporter inom informationssäkerhetsområdet och har skrivit en rad artiklar om datorvirus och är en ofta anlitad talare på seminarier och konferenser.

– Vi är mycket glada över att Kaspersky kommer att föreläsa för våra studenter, säger professor Louise Yngström. Det ska bli spännande att höra hur han ser på IT-säkerheten idag och på hur framtida hotscenarier kan komma att se ut.

På hemvägen från Cebit-mässan i Hannover har Eugene Kaspersky valt att stanna till i Kista för en öppen föreläsning.

– Jag är stolt över att få tillfälle att föreläsa på Campus IT-universitetet, säger Eugene Kaspersky. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och mina visioner till begåvade studenter, forskare och kollegor inom IT-säkerhetsområdet. Jag hoppas på inspirerande diskussioner med deltagarna.

“Demands on ICT security today and five years ahead”

Tid 19 mars kl 16-18
Plats Aulan, Campus IT-universitetet, Isafjordsgatan 39, Kista

Kontaktinformation
Jannecke Schulman, Informationschef, KTH ICT
Campus IT-universitetet i Kista
tfn 08-790 42 25, mobil 0708-85 14 07

Nyhetsbrev med aktuell forskning

Visste du att robotar som ser en i ögonen är lättare att snacka med? Missa ingen ny forskning, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag vill prenumerera