Tema

Inbjudan till presskonferens: 800 miljoner till utveckling av bioteknikbolag

Karolinska Institutets innovationssystem för kommersialisering av medicinska upptäckter är unikt i världen. Totalt har vi nu samlat in 800 miljoner kronor till bolagsutveckling inom bioteknikområdet. I samband med att första spadtaget tas på Karolinska Institutet Science Park i Solna inbjuder vi till presskonferens för att berätta om våra framtidsplaner.

– På bara några år har vårt innovationssystem genererat fyrtiotalet nya småbolag. Vi bedömer att vi på sikt kommer att skapa många hundra nya jobb. Byggandet av Karolinska Institutet Science Park blir nästa steg i utvecklingen av vårt innovationssystem, säger universitetsdirektör Rune Fransson.

Den nya forskningsparken kommer att byggas granne med universitetsområdet i Solna. Tre ovala huskroppar, där nystartade bioteknikföretag ska erbjudas lokaler med toppmodern infrastruktur, beräknas stå färdiga hösten 2009. Byggherre är Akademiska Hus. I samband med nybygget har även Novum Forskningspark i Flemingsberg gått in som en del i innovationssystemet.

– Våra enheter i norra respektive södra Storstockholm kommer att samarbeta nära och dra nytta av varandra. Vi samarbetar även med andra universitet i Sverige och övriga Norden, där flera nyetablerade bolag inom LifeScience växer med vårt stöd, säger Rune Fransson.


Tid för presskonferens: tisdag den 20 februari 2007, klockan 10.00

Plats: sal Cyber, Karolinska Institutet, Nobels väg 5 (Administrationshuset), Solna

Träffa: Harriet Wallberg-Henriksson, rektor KI, Rune Fransson, universitetsdirektör KI, Conny Bogentoft, vd Karolinska Development, Lennart Karlsson, regionchef Akademiska Hus.

Direkt efter presskonferensen på Karolinska Institutet arrangerar Akademiska Hus en ceremoni i samband med att första spadtaget tas på byggarbetsplatsen. Journalister är välkomna att närvara även vid detta evenemang.

Kontaktinformation
För frågor, kontakta:

Rune Fransson
Tel: 08-524 865 65
Mobil: 070-553 02 30
E-post: rune.fransson@ki.se

Pressekreterare Katarina Sternudd
Tel: 08-524 838 95
Mobil: 070-224 38 95
E-post: Katarina.sternudd@ki.se

Inbjudan till presskonferens: 800 miljoner till utveckling av bioteknikbolag

 lästid ~ 1 min